Verwarm de oven voor op 180 graden. ;
Stoofpeertjestaart
Ingrediƫnten
Instructies
-
Schil de peren en snijd ze in partjes.
-
Leg de peertjes in de pan, voeg het druivensap, 50 gram suiker en het vanillestokje toe.
-
Breng alles aan de kook en stoof de peertjes afgedekt 1 uur op een heel zacht vuur.
-
Laat ze afkoelen.
-
Meng de bloem en basterdsuiker met een snufje zout en de boter in de keukenmachine met deegmessen tot kruimels.
-
Laat de machine draaien en voeg dan zo veel ijskoud water toe tot er een deegbal ontstaat.
-
Wikkel het deeg in foli en laat het in de koelkast ca. 30 minuten rusten.
-
Vet de taartvorm in.
-
Verwarm in en steelpan de rest (150 gram) van de suiker met 2 eetlepels water en laat de suiker op een zacht
-
vuur smelten.
-
Zet het vuur hoog en laat de suiker zonder te roeren kleuren tot een goudbruine karamel.
-
Schenk de karamel in de taartvorm en verdeel het gelijkmatig over de bodem (door de vorm rond te draaien).
-
Giet de peertje af en verdeel ze over de karamel.
-
Bestuif het aanrecht met bloem.
-
Rol het deeg uit tot een ronde lap die iets groter is dan de taartvorm.
-
Bedek de peren met het deeg en druk het iets aan.
-
Bak de taart in het midden van de oven in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar.
-
Klop intussen de slagroom met de poedersuiker en kaneel lobbig.
-
Leg een platte schaal op de taartvorm en keer de perentaart om.
-
Serveer de taart lauwwarm met de room.
-
-