Verwarm de oven voor op 180 graden.
Zoete citroentaart
Ingrediƫnten
Instructies
-
Schep als een bergje op het werkvlak en maak er een kuiltje in.
-
Schep daarin de boter en het ei.
-
Meng eerst boter en ei en merg er daarna de bloem door.
-
Kneed het deeg zo min mogelijk.
-
Vorm een bal van het deeg, druk die plat en verpak hem in plastic folie.
-
Leg het verpakte deeg minstens 1 uur in de koelkast.
-
Rol het deeg vervolgens uit tot een dunne lap en doe het in een ingevette vorm. Prik wat gaatjes in de boden.
-
Zet de vorm 30 minuten in de koelkast.
-
Bak daarna de bodem blind. Bak eerst 10 minuten met steunvulling en daarna 10 minuten zonder vulling.
-
Bestrijk de taart daarna met het losgeklopte eiwit.
-
Klop voor de vulling de eieren met de suiker tot een licht en luchtig mengsel.
-
Klop eerst de crme frache en daarna het citroensap erdoor.
-
Laat het mengsel rusten tot de luchtbellen zijn verdwenen.
-
Verlaag de oventemperatuur tot 140 graden.
-
Schep de citroenvulling in de taartbodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel.
-
Schuif de taart 1 uur in het midden van de hete oven.
-
Steek een punt van een mes in de taart om te controleren of hij gaar is: het mes moet er droog uitkomen.
-
Laat de taart afkoelen en zet hem minstens 1 uur voor het serveren in de koelkast.
-
Bestrooi voor het serveren de taart met poedersuiker.
-