Bavarois van asperges met gekonfijte asperges
Bavarois van asperges met gekonfijte asperges
Ingrediƫnten
Instructies
-
Kook 200 gr van de asperges en pureer ze.
-
Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap het merg eruit en voeg zowel het merg als het stokje aan de melk en de aspergepuree toe.
-
Breng het geheel langzaam tegen de kook aan en laat het op laag vuur minstens 10 minuten trekken.
-
Week intussen de gelatine in koud water.
-
Klop de dooiers met 1/3 van de suiker tot een dikke crème.
-
Zeef de melk en klop deze door het dooiermengsel.
-
Zet de crème op een pan heet water en verwarm de crème al roerend au bain-marie tot hij gebonden is.
-
Los er al roerend de goed uitgeknepen gelatine in op.
-
Zet de kom in een schaal ijswater en roer zo nu en dan tot de crème lobbig wordt.
-
Klop de slagroom met de poedersuiker op tot yoghurtdikte en spatel hem, zodra de crème lobbig wordt, door de crème.
-
Giet het mengsel in de kopjes en laat het in de koelkast in ± 4 uur opstijven.
-
Verwarm intussen de rest van de suiker tot deze licht is gekarameliseerd.
-
Voeg de rauwe, geschilde en gehalveerde asperges en wat water toe en laat de asperges ± 12 minuten koken.
-
Giet ze af (vang het vocht op) en laat ze afkoelen.
-
Stort de opgesteven bavarois op een bord en garneer met de gekonfijte asperges en met toefjes slagroom.
-
Giet er tot slot wat vocht van de gekarameliseerde asperges over.
-