Oma's appeltaart

Verwarm de oven voor op 180 graden.;Goed in te vriezen!!;

Oma’s appeltaart

Niveau: Gemiddeld Total Time 2 uren

Ingrediƫnten

Instructies

  1. Kneed de boter, bloem, suiker, zout en 1 ei tot een samenhangende bal.
  2. Leg deze nu ongeveer een half uur in de koelkast.
  3. Schil de appels en snijd ze in stukjes.
  4. Neem het bakblik en vet deze in met boter.
  5. Bestrooi daarna het bakblik met paneermeel. Er mag geen boter meer zichtbaar zijn!
  6. Laat de rozijnen wellen in handwarm water.
  7. Haal het deeg uit de koelkast en rol deze plat op een bebloemde ondergrond.
  8. Bekleed het bakblik met het deeg. Wat je overhoud leg je even apart!
  9. Meng nu de stukjes appel, rozijnen, suiker en kaneel door elkaar.
  10. Vul het bakblik met het mengsel bijna tot aan de rand.
  11. Rol nu het deeg dat je overhad weer uit op de bebloemde ondergrond.
  12. Snijd hiervan smalle reepjes en leg deze kruislings over de appel heen.
  13. Druk de randjes een beetje aan.
  14. Klop het ei los en strijk het met een kwastje over het deeg zodat de taart een mooie kleur krijgt.
  15. Zet de taart 75 minuten in de oven.

Notes

Verwarm de oven voor op 180 graden.;Goed in te vriezen!!;
[instagram-feed]