Verwarm de oven voor op 180 graden.;Goed in te vriezen!!;
Oma’s appeltaart
Ingrediƫnten
Instructies
-
Kneed de boter, bloem, suiker, zout en 1 ei tot een samenhangende bal.
-
Leg deze nu ongeveer een half uur in de koelkast.
-
Schil de appels en snijd ze in stukjes.
-
Neem het bakblik en vet deze in met boter.
-
Bestrooi daarna het bakblik met paneermeel. Er mag geen boter meer zichtbaar zijn!
-
Laat de rozijnen wellen in handwarm water.
-
Haal het deeg uit de koelkast en rol deze plat op een bebloemde ondergrond.
-
Bekleed het bakblik met het deeg. Wat je overhoud leg je even apart!
-
Meng nu de stukjes appel, rozijnen, suiker en kaneel door elkaar.
-
Vul het bakblik met het mengsel bijna tot aan de rand.
-
Rol nu het deeg dat je overhad weer uit op de bebloemde ondergrond.
-
Snijd hiervan smalle reepjes en leg deze kruislings over de appel heen.
-
Druk de randjes een beetje aan.
-
Klop het ei los en strijk het met een kwastje over het deeg zodat de taart een mooie kleur krijgt.
-
Zet de taart 75 minuten in de oven.
-