Heel lekker recept, is veel werk maar dat proef je er dan ook aan af. Natuurlijk het lekkerst met aardappelkroketjes en spruitjes en een goede bordeaux (haut medoc);;
Knien op zien Limburgs
Ingrediƫnten
Instructies
-
Snijd het gewassen konijn in stukken. neem een schone kom of emmer.
-
Vul deze met half azijn half water. doe hierin twee gesneden uien, 10 kruidnagel, 10 jeneverbessen (in handdoek stuk slaan)5 laurierbladeren.
-
1 nacht laten trekken.
-
Het geheel afdrogen en insmeren met appelstroop beetje zout en peper en aanbraden in ruim boter tot alles bruin is.
-
Alles uit de pan halen en 1/2 peperkoek zonder korst verkruimelen in de pan en al roerend laten smelten.
-
Nu enkele eetlepels rode wijn toevoegen om het geheel vloeibaar te maken.
-
Laat er vervolgens 50 gram chocolade in smelten.
-
Nu alle stukken konijn terug in de saus doen en laten sudderen op laag vuur tot het vlees van de botten loslaat.
-
Zo lekker heeft u nog nooit konijn gegeten
-