Variatietip: Schep samen met de spekjes en de ui ook 150 gr verkruimelde feta en 1/2 eetlepel tijmblaadjes door de stamppot.
Stamppot rauwe andijvie
Ingrediƫnten
Instructies
-
Was de krop andijvie en schud hem goed droog.
-
Snijd de krop in dunne repen en laat ze in een vergiet goed uitlekken.
-
Pel en snipper de ui.
-
Verwarm de grill voor.
-
Verwarm de spekblokjes in een pan op zacht vuur tot er wat vet uit smelt en bak ze daarna op hoger vuur knapperig bruin.
-
Bak de ui ± 2 minuten zachtjes mee.
-
Snijd de gekookte worst in plakken, schuif ze op een grillplaat onder het hete grillelement en rooster ze in ± 4 minuten mooi bruin; keer ze halverwege.
-
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
-
Voeg al roerend zoveel melk en spekvet toe dat een smeuïge puree ontstaat.
-
Schep de andijvie erdoor en warm de stamppot al omscheppend nog even goed door tot de andijvie net begint te slinken.
-
Schep ook de spekjes en de ui erdoor.
-
Breng de stamppot op smaak met zout en peper en leg de plakjes worst erop.
-
Lekker met mosterd en piccalilly.
-