Andijviestamppot met gehaktballetjes
Andijviestamppot met gehaktballetjes
Ingrediƫnten
Instructies
-
Was de andijvie en snijd hem fijn.
-
Knip of snijd het ontbijtspek in stukjes.
-
Vermeng het gehakt met de verkruimelde beschuit, het ei, de mosterd, zout en peper en vorm er kleine balletjes van.
-
Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar.
-
Bak in een droge koekepan het spek in ± 3 minuten bruin en knapperig.
-
Schep het uit de pan.
-
Pel intussen de banaan en snijd deze in plakjes.
-
Verhit in dezelfde pan de boter en bak de gehaktballetjes in 10 minuten rondom bruin en gaar.
-
Bak de banaan de laatste 3 minuten mee.
-
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er zoveel melk door, dat een stevige puree ontstaat.
-
Meng de andijvie en het spek door de puree en breng de stamppot op smaak met zout en peper.
-
Verdeel de gehaktballetjes over het gerecht.
-
Voeg aan het bakvet 1 dl water toe, breng het aan de kook en roer de aanbaksels los.
-
Schenk de jus in een juskom.
-