Spruitjesstamppot met appelhachee
Spruitjesstamppot met appelhachee
Ingrediƫnten
Instructies
-
Verhit voor de hachee 2 eetlepels boter en braad het vlees rondom snel aan.
-
Voeg de ui en de suiker toe en bak ze omscheppend 2 minuten mee.
-
Strooi de bloem erover en laat die al roerend licht kleuren.
-
Schenk er geleidelijk de bouillon bij.
-
Voeg de kruidnagels, zout en peper toe en laat het vlees in 2-3 uur gaar sudderen.
-
Laat de laatste 20 minuten de appeltjes, de rozijnen en het sinaasappelsap mee sudderen.
-
Bind de saus eventueel met aangemaakte maïzena.
-
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar en giet ze af.
-
Kook de spruitjes 5 minuten in weinig water met zout, giet ze af en houd ze warm.
-
Stamp de aardappelen fijn en roer er zoveel room, boter, zout, peper en nootmuskaat door tot een stevige, pittige puree ontstaat.
-
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
-
Bak de spekreepjes in een droge koekepan in 8 minuten zachtjes uit en schep ze met het bakvet en de spruitjes door de puree.
-
Doe de stamppot over in de ovenschaal.
-
Vermeng de gehakte noten met het paneermeel en strooi dit over de stamppot.
-
Laat de stamppot onder de grill in 10 minuten goudbruin kleuren.
-
Serveer de hachee er apart bij.
-