Verwarm de oven voor op 190 graden. Serveren met een eenvoudige gemengde salade.
Pasta met kaassaus
Ingrediƫnten
Instructies
-
Doe de laurierblaadjes erbij en laat dit 10 minuten op zacht vuur staan. Haal dan de laurierblaadjes eruit.
-
Neem een andere grote pan met een dikke bodem en smelt daar de boter in.
-
Roer de bloem bij de boter. Laat de bloem nog een minuutje doorbakken om de bloemsmaak kwijt te raken. Het mag niet bruin worden!
-
Giet nu steeds een beetje melk bij het boter/bloemmengsel. Gebruik een houten lepel en roer goed. Zodra de melk is opgenomen doe je er weer een beetje bij.
-
Ga zo door tot je een mooie, niet te dikke maar ook niet te dunne saus hebt.
-
Strooi de geraspte kaas, de cayennepeper, zwarte peper, wat saus en een klein beetje (!) nootmuskaat in de saus. Ook de mosterd kan er nu door.
-
Proef de saus even. De saus moet echt goed op smaak zijn.
-
Maak vervolgens het mengsel voor het korstje.
-
Meng de geraspte kaas met het broodkruim en het paprikapoeder.
-
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Als de pasta beetgaar is, doe hem dan gelijk in een ovenschaal.
-
Doe vervolgens de saus er over.
-
Strooi het mengsel van broodkruim en kaas over de pasta en leg hier en daar een klontje boter.
-
Laat alles vervolgens in 25 minuten gaar worden!
-