Selderij-linzenstamppot
Selderij-linzenstamppot
Ingrediƫnten
Instructies
-
Sprenkel er direct het citroensap over om te voorkomen dat de selderijrasp verkleurt.
-
Voeg de prei, de knoflook en het bouillonpoeder toe, sprenkel er het water over en meng alles goed door elkaar.
-
Sluit de schaal af en maak de groenten in ± 15 minuten in de magnetron op vol vermogen (800 Watt) zacht en gaar.
-
Roer er de linzen, de champignons en de groene kruiden door en verwarm het gerecht nog 2 minuten in de magnetron door en door.
-
Breng het zo nodig op smaak met peper en zout.
-
Serveer er pittige komkommersalade bij; die maakt u door plakjes komkommer op smaak te brengen met wat citroensap, ringetjes Spaanse peper en lente-ui.
-
Deze salade wordt zoetzuur, als u door het citroensap een druppel zoetstof roert.
-