Maak de soep een dag van te voren. De smaak kan zich dan beter ontwikkelen. Lekker met roggebrood met katenspek;;
Erwtensoep (snert)
Ingrediƫnten
Instructies
-
zet een grote pan met water op, ongeveer 3 liter en breng dit met het vlees aan de kook.
-
Intussen de groenten snijden:
-
prei in stukjes van 1/2 cm knoldelderij eerst schillen , dan in plakken snijden daarna verdelen in stukjes.
-
selderie fijn snijden.
-
Alles goed wassen.
-
Als het water met het vlees kookt de
-
spliterwten en de groenten erbij doen en weer aan de kook brengen.eventueel afschuimen.
-
zout naar smaak toevoegen of met bouillontabletten op smaak brengen.
-
Dit alles een paar uur laten trekken.
-
Als de soep klaar is het vlees uit de pan halen, kleinsnijden en weer bij de soep doen.
-
Rookworst in plakjes bij de soep doen.
-