Indische hutspot met tartaarballetjes
Indische hutspot met tartaarballetjes
Ingrediƫnten
Instructies
-
Pel de knoflook en pers die erboven uit.
-
Voeg de ketjap en de sambal toe en meng alles goed door elkaar.
-
Vorm van de tartaar 24 kleine balletjes en zet die tot het gebruik in de koelkast.
-
Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukjes en bewaar ze tot het gebruik onder water.
-
Verwarm de schaal voor.
-
Doe de hutspotgroenten, de aardappelen, de bouillontabletten en water in een pan, breng het geheel aan de kook en laat het ± 25 minuten koken.
-
Laat intussen de boemboe nasi goreng volgens gebruiksaanwijzing op verpakking weken.
-
Verhit de boter in een koekepan en bak de tartaarballetjes op matig vuur in ± 4 minuten rondom bruin.
-
Schep ze met een schuimspaan uit de pan op een bord en dek dat met aluminiumfolie af.
-
Roer de geweekte boemboe nasi goreng door het bakvet in de koekepan en laat het ± 3 minuten zachtjes bakken.
-
Giet het aardappelen-groentenmengsel af en stamp het met een stamper door elkaar.
-
Roer er de boemboe nasi goreng door en laat alles al roerend nog ± 2 minuten door en door warm worden.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Schep de stamppot in een warme schaal en serveer met seroendeng (gebakken kokos met pinda's).
-