Stooflapjes
Stooflapjes
Ingrediƫnten
Instructies
-
Ui pellen en snipperen.
-
Worteltjes schrappen, wassen en in stukjes snijden.
-
Prei in ringen snijden en wassen.
-
Knolselderij in plakken snijden en dik schillen. Vervolgens in blokjes snijden.
-
Besprenkel de knolselderij met een halve eetlepel citroensap.
-
Aardappelen schillen en in blokjes snijden. Tot gebruik onder water zetten.
-
Vlees inwrijven met zout en peper.
-
In braadpan olie verhitten.
-
Bak het vlees snel aan beide kanten bruin.
-
Voeg nu bier, ui, tomatenpuree, laurierblaadje, kruidnagel en basterdsuiker toe.
-
Met het deksel op de pan in 5 kwartier gaar stoven.
-
Vervolgens wortel, prei, knolselderij en aardappelen toevoegen.
-
Laat het vlees nog eens 45 minuten stoven.
-
Breng het op smaak met 1 eetlepel citroensap, snufje zout en peper.
-