Romige raapstelen-soep

En van de vele verrassende recepten met deze typische voorjaarsgroente. Succes en eet smakelijk!

Romige raapstelen-soep

Niveau: Gemiddeld Total Time 20 minuten

Ingrediënten

Instructies

  1. Van de raapsteeltjes de wortels afsnijden en grof snijden.

  2. De ui snipperen.

  3. De aardappelen schillen en in blokjes snijden.

  4. De rauwe ham in dunne reepjes snijden.

  5. In de boter de ui ca. 4 minuten zachtjes bakken.

  6. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze al omscheppend een paar minuten mee op hoge bakstand.

  7. Voeg de bouillon erbij, breng geheel aan de kook, en laat dit ongeveer 10 minuten koken tot de aardappel gaar is.

  8. Doe de raapsteeltjes erbij, laat ze ongeveer 3 minuten meekoken.

  9. Haal nu de pan van de warmtebron af en pureer dit met de staafmixer.

  10. Voeg naar smaak zout en peper toe.

  11. Voeg de crme frache toe.

  12. Voeg in elke kop soep wat reepjes rauwe ham toe vlak voor het serveren.

Notes

En van de vele verrassende recepten met deze typische voorjaarsgroente. Succes en eet smakelijk!
Keywords: soep, voorjaar, raapstelen, raapsteeltjes, romig, lente
Volg ons op Instagram!