En van de vele verrassende recepten met deze typische voorjaarsgroente. Succes en eet smakelijk!
Romige raapstelen-soep
Ingrediƫnten
Instructies
-
Van de raapsteeltjes de wortels afsnijden en grof snijden.
-
De ui snipperen.
-
De aardappelen schillen en in blokjes snijden.
-
De rauwe ham in dunne reepjes snijden.
-
In de boter de ui ca. 4 minuten zachtjes bakken.
-
Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze al omscheppend een paar minuten mee op hoge bakstand.
-
Voeg de bouillon erbij, breng geheel aan de kook, en laat dit ongeveer 10 minuten koken tot de aardappel gaar is.
-
Doe de raapsteeltjes erbij, laat ze ongeveer 3 minuten meekoken.
-
Haal nu de pan van de warmtebron af en pureer dit met de staafmixer.
-
Voeg naar smaak zout en peper toe.
-
Voeg de crme frache toe.
-
Voeg in elke kop soep wat reepjes rauwe ham toe vlak voor het serveren.
-