Serveren met bruin stokbrood.
Romige mosterdsoep met gemberreepjes
Ingrediƫnten
Instructies
-
Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
-
In pan boter verhitten en sjalot ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
-
Bloem door boter roeren.
-
Scheutje voor scheutje 250 ml. water toevoegen en blijven roeren tot gladde, lichtgebonden saus ontstaat.
-
400 ml erdoorheen roeren tot licht gebonden soep ontstaat (ik doe meer water).
-
Bouillontabletten erboven verkruimelen.
-
Soep aan de kook brengen en ca. 5 minuten laten koken.
-
Intussen gemberbolletjes in dunne plakjes snijden en vervolgens in dunne reepjes snijden.
-
In een kom mosterd losroeren met 3 eetlepels hete soep.
-
Mosterdmengsel, room, gembersiroop en gemberreepjes door de soep roeren.
-
Op smaak brengen peper.
-
Soep niet meer laten koken!
-