Niveau: Gemiddeld
Romige aspergesoep met peultjes

Romige aspergesoep met peultjes

Romige aspergesoep met peultjes

Niveau: Gemiddeld

Ingrediƫnten

Instructies

  1. Snijd het onderste stugge stukje eraf en snijd de asperges in stukjes.
  2. Maak de peultjes schoon.
  3. Snijd de kipfilet in stukjes.
  4. Kook de aspergestukjes in de kippenbouillon in 7 minuten beetgaar.
  5. Neem ze uit de bouillon en zeef de bouillon.
  6. Smelt de boter en voeg de bloem toe.
  7. Laat het bloemmengsel al roerend op heel laag vuur ± 3 minuten pruttelen.
  8. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en breng telkens alles al roerend aan de kook.
  9. Voeg de asperges, de peultjes en de slagroom toe en kook de peultjes op laag vuur in ± 5 minuten gaar.
  10. Warm de kipfilet kort mee en verdeel de soep over de broden.

Notes

Romige aspergesoep met peultjes
Keywords: asperge, asperges, spargel, lente
[instagram-feed]