Pompoen-crme soep
Pompoen-crme soep
Ingrediƫnten
Instructies
-
Snij het pompoenvlees van de schil en verdeel het in stukken.
-
Snipper de sjalotjes of de uien.
-
Was de paprika, ontdoe hem van de zaadlijsten en snijd hem in stukjes.
-
Fruit in de olijfolie of in de boter de gesnipperde sjalotjes een paar minuten.
-
Voeg daarna de paprika (en de prei) toe en even later ook de pompoen.
-
Fruit nu dit alles nog 2 3 minuten.
-
Schenk nu de kippenbouillon in de pan en laat de soep ongeveer 15 minuten koken.
-
Pureer de soep met een staafmixer/keukenmachine of draai de soep door een groentezeef.
-
Verwarm nu de soep opnieuw en als de soep te dun is, bind hem dan met wat aardappelmeel.
-
Roer er daarna de slagroom door (niet meer laten koken).
-
Voeg naar smaak zout en peper (en evt. wat kerrie) toe.
-
Serveer de soep met wat fijngesneden peterselie erdoor en wat geraspte kaas er over heen.
-