Oven voorverwarmen op 160 graden.; Serveren met voorjaarsgroenten als peultjes en worteltjes.;
Lamsbout met knoflook en citroen
Ingrediƫnten
Instructies
-
Boen de citroenen schoon en rasp de schil van de citroenen en pers de citroenen uit.
-
Knip het blad van 2 takjes peterselie fijn.
-
Stroop de blaadjes van 2 takjes tijm af.
-
Knip de blaadjes van 1 takje rozemarijn fijn.
-
Meng citroenrasp en citroensap met de kruiden, 0,5 dl. olijfolie, 2 tenen knoflook uit de pers en wat zout en peper.
-
Bestrijk de lamsbout hiermee.
-
Leg de lamsbout in een braadslee en schenk de rest van de gekruide olie erover.
-
Was de krieltjes en snijd ze allemaal een keer in.
-
Schep ze rond de lamsbout en braad deze in 1 uur mooi bruin en van binnen licht rood.
-
-