Verwarm de oven voor op 220 graden. Voor 2 volwassenen en 3 kinderen is 1 kg asperges genoeg, bij 5 volwassenen kun je beter 1,5 kg asperges nemen.
Gegratineerde aspergerolletjes
Ingrediƫnten
Instructies
-
Breng ruim water met weinig zout aan de kook en leg de asperges erin.
-
Breng het water opnieuw aan de kook en zet dan het vuur uit.
-
Laat de asperges ongeveer 20 minuten afgedekt in het hete water liggen.
-
Schil de aardappels.
-
Neem na 20 minuten de asperges uit de pan en laat het kookvocht op hoog vuur inkoken.
-
Kook ondertussen de aardappels.
-
Haal 1 dl vocht uit de pan.
-
Halveer de asperges en rol in elke plak ham 1 asperge.
-
Leg de asperges in de ovenschaal.
-
Doe er vervolgens de plakken kaas over heen.
-
Meng de 1 dl kookvocht van de asperges met de slagroom en de eidooier en breng het op smaak met zout en peper.
-
Schenk dit mengsel in de ovenschaal en gratineer de rolletjes circa 15 minuten in het midden van de oven.
-
Strooi voor het serveren de peterselie er over.
-