Risotto met asperges
Risotto met asperges
Ingrediƫnten
Instructies
-
Snijd de stengels vervolgens in 3 stukken.
-
Verhit de olie en de boter in een diepe hapjespan.
-
Fruit de sjalotjes 5 minuten al roerend op laag vuur.
-
Voeg de stukjes asperge toe en bak die ongeveer4 minuten mee.
-
Roer de rijst erdoor, zodat alle korrels bedekt zijn.
-
Voeg 3 eetlepels van de hete groentenbouillon toe en roer tot het is opgenomen.
-
Voeg de wijn toe en ga door met roeren tot weer meer bouillon nodig is.
-
Voeg de bouilln lepel voor lepel en al roerend toe.
-
Ga ermee door tot alle bouillon is opgenomen en de rijst romig is.
-
Dit duurt ongeveer 20 minuten.
-
Voeg 5 minuten voor het einde de aspergetopjes toe.
-
Roer de kaas, zout, peper,en basilicum door de risotto.
-
Dek de pan af en laat het geheel 4 minuten staan.
-
Serveer het gerecht meteen.
-