Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pittige koolschotel
Ingrediƫnten
Instructies
-
Schil de aardappels.
-
Snijd de kool in vieren en verwijder vervolgens de kern. Snijd nu de kool in smalle reepjes.
-
Kook de kool voor in ca. 10 minuten.
-
Kook de aardappels.
-
Snijd de paprika, ui en champignons.
-
Bak de champignons knapperig in een koekepan met een beetje boter.
-
Rul het gehakt.
-
Voeg de kruiden, paprika en ui toe.
-
Pers de knoflook er boven uit.
-
Voeg de kool toe.
-
Voeg vervolgens de kerriepoeder en de paprikapoeder toe.
-
Het geheel moet lekker pittig smaken!
-
Pureer de aardappels met wat melk.
-
Vet een ovenschaal in.
-
Bedek de bodem met een laagje aardappelpuree.
-
Doe vervolgens de koolmix in de schaal. Duw het geheel goed aan!
-
Doe er weer een laagje aardappelpuree overheen.
-
Snijd de tomaten in plakjes.
-
Verdeel de tomaten over de ovenschaal.
-
Strooi de geraspte kaas er overheen.
-
Zet de schaal in de oven bak de koolschotel tot de kaas mooi goudbruin is in ca. 40 minuten.
-