Pittige koolschotel

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pittige koolschotel

Niveau: Gemiddeld Total Time 1 uur

Ingrediƫnten

Instructies

  1. Schil de aardappels.
  2. Snijd de kool in vieren en verwijder vervolgens de kern. Snijd nu de kool in smalle reepjes.
  3. Kook de kool voor in ca. 10 minuten.
  4. Kook de aardappels.
  5. Snijd de paprika, ui en champignons.
  6. Bak de champignons knapperig in een koekepan met een beetje boter.
  7. Rul het gehakt.
  8. Voeg de kruiden, paprika en ui toe.
  9. Pers de knoflook er boven uit.
  10. Voeg de kool toe.
  11. Voeg vervolgens de kerriepoeder en de paprikapoeder toe.
  12. Het geheel moet lekker pittig smaken!
  13. Pureer de aardappels met wat melk.
  14. Vet een ovenschaal in.
  15. Bedek de bodem met een laagje aardappelpuree.
  16. Doe vervolgens de koolmix in de schaal. Duw het geheel goed aan!
  17. Doe er weer een laagje aardappelpuree overheen.
  18. Snijd de tomaten in plakjes.
  19. Verdeel de tomaten over de ovenschaal.
  20. Strooi de geraspte kaas er overheen.
  21. Zet de schaal in de oven bak de koolschotel tot de kaas mooi goudbruin is in ca. 40 minuten.

Notes

Verwarm de oven voor op 200 graden.
[instagram-feed]