Aardappelsalade met groente en ei
Aardappelsalade met groente en ei
Ingrediƫnten
Instructies
-
Maak de wortels schoon en snijd ze ook in dunnen plakjes.
-
Kook de plakjes aardappel en wortel en de doperwtjes in een pan met ruim kokend water met wat zout in ca. 5 minuten beetgaar.
-
Snijd intussen de stengels bleekselderij in boogjes.
-
Snijd de plakken kip of ham in reepjes en de de augurken in plakjes.
-
Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat ze vervolgens schrikken in koud water en afkoelen.
-
Pers de sinaasappel en citroen uit.
-
Klop in een grote kom het sap met de mosterd, olie, zout en peper naar smaak tot een dressing.
-
Laat de aardappel, wortel en doperwten heel even in een vergiet uitlekken en schep ze dan warm door de dressing.
-
Schep ook de bleekselderij, kip en augurk erdoor en laat de salade afkoelen.
-
Snijd de eieren in 4 partjes.
-
Breng de salade op smaak met zout en peper en schep de helft van de sla erdoor.
-
Verdeel de rest van de sla over 5 diepe borden en schep de aardappelsalade erop.
-
Garneer de salade met de partjes ei.
-