Paksoistamppot met kalkoen
Paksoistamppot met kalkoen
Ingrediƫnten
Instructies
-
Doe 2 dl water, de laurierblaadjes en de foelie in een pan, voeg de aardappelen toe en kook ze in ± 15 minuten gaar.
-
Bestrooi het vlees intussen met het kruidnagelpoeder.
-
Verhit de helft van de boter in een koekepan en bak het vlees hierin al omscheppend in ± 4 minuten bruin.
-
Roer er de tomatenpuree, 11/2 dl water en zout door en laat het vlees, afgedekt, ± 5 minuten sudderen.
-
Maak de paksoi schoon, snijd hem in reepjes en was die.
-
Giet de aardappelen boven een kom af en verwijder de laurierblaadjes.
-
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper fijn en roer er de rest van de boter en zoveel kookvocht door, dat een smeuïge puree ontstaat.
-
Schep er de paksoireepjes door en warm de stamppot nog ± 2 minuten door.
-
Breng het gerecht zo nodig met wat zout op smaak.
-
Schep de stamppot op 4 borden, maak in het midden een kuiltje en schep daar het vlees met de jus in.
-