Serveren met driehoekjes geroosterd brood.
Paling met romige courgettecoulis
Ingrediƫnten
Instructies
-
Voorbereiding:
-
In pan ruim water aan de kook brengen.
-
Tomaat inkruisen, enkele seconden in kokend water onderdompelen, afspoelen onder koud water en ontvellen.
-
Tomaat in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
-
Ui pellen en snipperen.
-
In pan boter verhitten, ui 3 minuten op laag vuur bakken.
-
Intussen courgette schoonmaken en in blokjes snijden.
-
Courgette aan ui toevoegen en afgdekt
-
5 minuten laten stoven.
-
4 eetlepels van courgette-uimengsel uit pan scheppen en door tomatenblokjes scheppen, bestrooien met zout en peper. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt wegzetten.
-
Aan rest van courgetteblokjes in pan visfond toevoegen, aan de kook brengen en 5 minuten afgedekt stoven. Gestoofde courgetten in keukenmachine pureren. Courgettepuree in pan terug doen, laten afkoelen en tot gebruik afgedekt bewaren.
-
Palingfilets halveren en in lengte in repen snijden. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
-
-
Bereiden:
-
Palingfilet 1 uur van tevoren op kamertemperatuur laten komen.
-
Vier diepe borden voorverwarmen.
-
Crme frache door courgettepuree roeren en op laag vuur verwarmen
-
(= coulis).
-
Coulis op smaak brengen met zout en peper.
-
Coulis in borden scheppen.
-
Palingfilets met groente in midden scheppen.
-