Rodekool stamppot met gebakken appeltjes
Rodekool stamppot met gebakken appeltjes
Ingrediƫnten
Instructies
-
Schil de appels. Snijd 1 appel in blokjes en de andere 2 in plakjes.
-
Laat de rode kool met 1 dl water, azijn, 1 el boter, kruidnagel, laurierblad zachtjes gaarstoven.
-
Op het laatst de appelblokjes erbij doen.
-
Ondertussen aardappels gaar koken.
-
Appelplakjes in een hete koekenpan in ca. 2 minuten gaar bakken. Bestrooien met peper.
-
Haal de plakken bloedworst door de bloem en bak ze in de pan in ca. 5 minuten elke kant.
-
Verwijder het laurierblad en de kruidnagel uit de rode kool.
-
Giet vervolgens de aardappels af en pureer het met de melk.
-
Schep vervolgens de rodekool er doorheen.
-
Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
-