Deze taart kun je ook prima van verse spinazie maken!;Oven voorverwarmen op 225 graden.

Griekse spinazietaart
Ingrediƫnten
Instructies
-
Laat de spinazie uitlekken tot het meeste vocht eruit is.
-
Fruit de gesnipperede ui met de knoflook en de komijn in een eetlepel olie tot heel lichtbruin.
-
Van het vuur afhalen en voeg de in kleine blokjes gesneden fta en de roomkaas en de spinazie erbij.
-
Goed mengen en af laten koelen.
-
Neem bij voorkeur een vierkante ovenschaal en bestrijk deze met olie. Leg op de bodem van de schaal een velletjefillo-deeg en bestrijk dat licht met olie.
-
Doe dat nog 5 keer.
-
Doe de afgekoelde vulling op de laag fillo-deeg en stapel weer 6 laagjes fillo-deeg (steeds weer met olie bestrijken) op de vulling.
-
Vouw de randen van het pakketje dicht zodat de vulling er niet uit kan.
-
Verdeel de bovenkant van de taart met een scherp mes in bijvoorbeeld 16 vierkantjes.
-
Vervolgens zet je de taart 20 minuten in de voorverwarmde oven op 225 graden
-