Verwarm de oven voor op 200 graden. Lekker met gemengde salade.
Mexicaanse bonenschotel
Ingrediƫnten
Instructies
-
Snij de uien en de paprika fijn.
-
Open de blikken bonen en laat ze uitlekken.
-
Verkruimel 40 gram tortillachips.
-
Smelt de boter in een braadpan en bak de uien en de paprika.
-
Maak ondertussen in een schaal een mengsel van crme frache, 1 eetlepel tomatenketchup, 1 mespunt sambal, 100 gram geraspte kaas, de kruidenmix en de 40 gram verbokkelede tortillachips.
-
Haal de pan van het vuur en roer de bonen door het uien/paprika-mengsel.
-
Voeg 4 eetlepels tomatenketchup toe.
-
Vet een ovenschaal in met boter.
-
Doe de helft van het bonenmengsel er in.
-
Strooi hierover een laagje mas.
-
Voeg het overgebleven mengsel toe en verspreidt het mengsel van de crme frache er over..
-
Strooi de resterende 100 gram kaas er over en zet de schaal in de oven.
-
Leg na 20 minuten de overgebleven tortillachips er op en zet de schaal nog even 10 minuten onder de grill.
-