Stamppot zuurkool

Variaties

  • Met mosterd en worstjes:
  • Bak met de spekjes 1 gesnipperd uitje mee, gebruik gewone zuurkool, stoof met 1 dl alcoholvrij bier in plaats van water, 2 eetlepels Zaanse mosterd,
  • 2 stevige handappels in parten, 100 gr rozijnen en schep 2 blikken verwarmde rundercocktailworstjes door de puree.

    Stamppot zuurkool

    Niveau: Gemiddeld

    Ingrediƫnten

    Instructies

    1. Breng op smaak met peper.
    2. Bak intussen de spekjes in de boter zachtjes uit.
    3. Snipper de paprika en bak hem kort mee.
    4. Snijd de gerookte kipfilet in reepjes en warm ze mee.
    5. Haal de wijnzuurkool los, schep hem met wat water, de rozijnen en de uitgelekte bruine bonen bij de kip en de spekjes en laat alles al omscheppend even stoven.
    6. Roer het zuurkoolmengsel smeuïg met de crème fraîche en de chilisaus en schep dit door de aardappelpuree.
    7. Serveer met geraspte oude kaas.

    Notes

    Variaties
  • Met mosterd en worstjes:
  • Bak met de spekjes 1 gesnipperd uitje mee, gebruik gewone zuurkool, stoof met 1 dl alcoholvrij bier in plaats van water, 2 eetlepels Zaanse mosterd,
  • 2 stevige handappels in parten, 100 gr rozijnen en schep 2 blikken verwarmde rundercocktailworstjes door de puree.
  • Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman
    [instagram-feed]