* Vraag de slager om schone ribstukken (het vet tussen de botjes verwijderd).
Lamskroon
Ingrediƫnten
Instructies
-
Krab de botjes zo nodig schoon.
-
Maak naast elke rib kleine sneetjes in het vlees en steek er de knoflook en de rozemarijnnaaldjes in.
-
Hak de rest van de rozemarijn, de salie en de tijm fijn.
-
Meng de mosterd met de olijfolie, zout en peper, wrijf het vlees ermee in en laat het even intrekken.
-
Vouw de ribstukken met de vleeskant naar binnen tot een 'kroon' en naai ze met keukentouw aan elkaar.
-
Bind de reep spek om de kroon.
-
Braad de lamskroon ± 40 minuten in het midden van de op 180°C voorverwarmde oven (een kleine lamskroon 25-30 minuten); het vlees moet rosé zijn.
-
Laat het voor het aansnijden ± 10 minuten rusten.
-
Zet de kroon op een schaal en garneer met een bosje laurier.
-
Verwijder het keukentouw en snijd de kroon aan tafel in individuele koteletjes.
-