rode ui-appelstamppot met tonijn en gefrituurde knoflook
rode ui-appelstamppot met tonijn en gefrituurde knoflook
Ingrediƫnten
Instructies
-
Pel de uien en snijd ze in dunne partjes.
-
Schil de appels en snijd ze in stukjes.
-
Pel de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
-
Verhit de olie in een braadpan, bak de knoflookplakjes goudbruin en schep ze met een schuimspaan op een dubbelgevouwen stuk keukenpapier.
-
Bak de uipartjes ± 3 minuten in het bakvet.
-
Voeg de appel, de tijm en het chilipoeder toe en bak de appel al omscheppend in ± 4 minuten beetgaar.
-
Giet de tonijn af en verdeel het visvlees in grove stukken.
-
Schep de tonijn en de kappertjes door het appelmengsel en laat dit ± 2 minuten zachtjes sudderen.
-
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat.
-
Schep de puree door het appel-ui-vismengsel en warm het geheel nog even goed door.
-
Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
-