Geroosterde lamsbout

niet in de koelkast.

Geroosterde lamsbout

Niveau: Gemiddeld

Ingrediƫnten

Instructies

  1. Vermeng de geplette en fijngehakte teentjes knoflook met de cognac, de mosterd, de tijm en de peper.
  2. Wrijf de lamsbout hiermee in en laat dit minstens 1 uur intrekken.
  3. Leg het vlees in aluminiumfolie gewikkeld op een koele plaats Maak de bout opnieuw met keukenpapier droog en bestrijk de bout en het ovenrooster met olie.
  4. Schuif het rooster met de lamsbout niet al te dicht onder de reeds hete ovengrill.
  5. Zet een braadslede of bakplaat onder het ovenrooster en laat de bout, onder af en toe omkeren en insmeren met olie, 45-55 minuten roosteren.
  6. Bedek na 15 minuten de dunne delen van de bout met aluminiumfolie en haal dit er 5 minuten voor het einde van de roostertijd weer af.
  7. Verpak de bout, als hij uit de oven komt, geheel in folie en laat hem nog 15 minuten rusten.
  8. Strooi er wat zout over.
  9. Snijd de bout aan tafel in niet te dikke plakken.
  10. Geef er kruidenboter (zonder knoflook), gekookte haricots verts (jonge sperzieboontjes), tomatensalade en gefrituurde kleine aardappeltjes bij.

Notes

niet in de koelkast.
Keywords: pasen, voorjaar, lam, lamsvlees
[instagram-feed]