voor 1 kg lams- of rundvlees
Leg het vlees ± 30 minuten in de diepvries en snijd het dan in dunne plakken van ± 11/2 cm.
Vermeng de ingrediënten voor de marinade en smeer het vlees hier aan alle kanten mee in. Laat het vlees met de marinade, afgedekt in de koelkast, een nacht staan. Neem het vlees dan uit de marinade en leg de plakjes onder de hete grill. Keer ze een keer, zodat ze aan beide kanten bruin kunnen worden. Trek het vlees dan met 2 vorken in fijne draden uit elkaar en serveer het in een pitabroodje, met plakjes tomaat, komkommer, dunne schijfjes ui en blaadjes ijsbergsla, of andere knapperige sla. Garneer met Tahinisaus (zie recept).
Instructies
-
4 gekneusde teentjes knoflook
-
1 fijngesneden ui
-
1/4 kopje citroensap (= ± 120 ml)
-
1/4 kopje water (= ± 120 ml)
-
1/8 kopje witte wijnazijn (= ± 60 ml)
-
1/8 kopje olijfolie (= ± 60 ml)
-
Notes
voor 1 kg lams- of rundvlees
Leg het vlees ± 30 minuten in de diepvries en snijd het dan in dunne plakken van ± 11/2 cm. Vermeng de ingrediënten voor de marinade en smeer het vlees hier aan alle kanten mee in. Laat het vlees met de marinade, afgedekt in de koelkast, een nacht staan. Neem het vlees dan uit de marinade en leg de plakjes onder de hete grill. Keer ze een keer, zodat ze aan beide kanten bruin kunnen worden. Trek het vlees dan met 2 vorken in fijne draden uit elkaar en serveer het in een pitabroodje, met plakjes tomaat, komkommer, dunne schijfjes ui en blaadjes ijsbergsla, of andere knapperige sla. Garneer met Tahinisaus (zie recept).
Keywords:
pasen, voorjaar, lam, lamsvlees