Geroosterde lamskoteletjes met kurkumarijst
Geroosterde lamskoteletjes met kurkumarijst
Ingrediƫnten
Instructies
-
Snijd de paprika in dobbelsteentjes van 1/2 cm.
-
Kook ze enkele ogenblikken in gezouten water, spoel ze daarna onder stromend water en laat ze uitlekken.
-
Fruit de gehakte ui zachtjes in een klontje boter.
-
Voeg de paprikablokjes, de champignons en de gewassen rijst toe en roer
-
door elkaar.
-
Kruid met wat zout, gemalen peper en kurkuma.
-
Voeg de kippenbouillon toe en kook op.
-
Leg er het kruidenbuiltje bij en dek af.
-
Laat de rijst in ± 16 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven gaar worden.
-
Verwijder het deksel als de rijst gaar is, neem het kruidenbuiltje eruit en roer enkele klontjes boter door de rijst.
-
Vermeng de olie met het teentje knoflook, de rozemarijn, de tijm en de
-
mosterd en kruid met een mespuntje cayennepeper en wat zout.
-
Bestrijk de lamskoteletjes met een keukenkwastje aan beide kanten rijkelijk met de pikante oliemix en rooster ze aan beide kanten, maar houd ze nog roze.
-
Schik de rijst op een ovale serveerschotel, leg de koteletjes op de rijst met de beentjes naar boven gericht en garneer met enkele plukjes postelein.
-