Lamsbout uit de oven met rode wijnsaus
Lamsbout uit de oven met rode wijnsaus
Ingrediƫnten
Instructies
-
Bestrooi het vlees met wat zout, peper en tijm en wrijf alles goed in.
-
Leg het vlees in de braadslede en schenk er de gesmolten boter over.
-
Leg de in parten gesneden ui en tomaat en de takje peterselie rond het vlees.
-
Braad de lamsbout ± 2 uur in een op 200°C voorverwarmde oven.
-
Bedruip het vlees tijdens het braden regelmatig met het braadvocht.
-
Schenk de rode wijn en de bouillon na ± 1 uur bij het vlees in de braadslede.
-
Haal het vlees na de braadtijd uit de braadslede en houd het warm.
-
Schenk het braadvocht in een pannetje en breng het aan de kook.
-
Maak de maïzena aan met water en bind hiermee de wijnsaus.
-
Laat de saus ± 5 minuten op een laag vuur zachtjes koken.
-
Geef de saus apart bij het vlees.
-
Serveer de lamsbout in zijn geheel en snijd hem aan tafel in plakken.
-
Geef hierbij gekookte aardappelen en een fijne groente zoals broccoli of peultjes.
-