Lamstongetjes uit Ierland
Lamstongetjes uit Ierland
Ingrediƫnten
Instructies
-
Snipper de uien en het preigroen.
-
Breng de lamstongetjes met de peperbolletjes, het kruidenbuiltje, de uisnippers en de prei aan de kook en laat ± 45 minuten koken.
-
Haal dan de lamstongetjes uit het vocht en pel ze zorgvuldig.
-
Zeef het kookvocht en bewaar het.
-
Maak de rapen schoon en snijd ze in partjes.
-
Snijd het preiwit in kleine ruitjes.
-
Kook de raapjes in licht gezouten water krokant gaar.
-
Smelt een klontje boter, stoof de preiruitjes en breng op smaak met peper en zout.
-
Zet de pasteibakjes 10 minuten in een voorverwarmde oven van 150°C.
-
Vul de bodem van de bakjes met preiruitjes en schik er raapjes op.
-
Snijd de lamstongetjes in plakjes en verdeel die over de 8 bakjes.
-
Laat 21/2 dl van het tongvocht inkoken, voeg er de room bij en laat opnieuw 1 minuut inkoken.
-
Neem de saus van het vuur, meng er de mosterd door en breng op smaak met peper en zout.
-
Giet de saus in en rond de bakjes en bestrooi tenslotte met de fijngehakte bieslook.
-