Lamsbout in bockbiermarinade
Lamsbout in bockbiermarinade
Ingrediƫnten
Instructies
-
Pel de uien en snijd ze in ringen.
-
Maak in de lamsbout op verschillende plaatsen inkepingen. Steek daar de reepjes knoflook, de jeneverbessen en de kruidnagelen in.
-
Leg de lamsbout in een schaal en schenk het bockbier en de port erover.
-
Leg de uien in het vocht.
-
Laat het vlees minstens 2 uur in de koelkast marineren (draai het vlees zo af en toe om).
-
Verwarm de oven voor op 225°C.
-
Haal de lamsbout uit de marinade, strooi de gemalen peper erover en verpak de lamsbout in ontbijtspek.
-
Bind het spek vast met rolladetouw.
-
Leg de lamsbout in een braadslee, schenk dan de marinade rondom en braad het vlees 20 minuten.
-
Verlaag dan de temperatuur tot 150°C en braad nog 11/2 uur door.
-
Bedruip het vlees regelmatig met het vocht.
-
Zet de oven uit en laat de lamsbout een kwartier rusten.
-
Haal de braadslee daarna uit de oven.
-
Snijd de lamsbout in plakken.
-
Zeef de jus en breng deze op smaak met zout, peper en een scheutje rode port.
-
Lekker met gebakken rijst en spinazie.
-