Extra nodig: aluminiumfolie. Lekker met gebakken aardappelen, stoofpeertjes en spruitjes.
Rosbief met sjalotten-tomatensaus
Ingrediƫnten
Instructies
-
Bestrooi de rosbief met peper en zout.
-
Verhit de boter met de olie in een braadpan en bak de rosbief rondom bruin.
-
Neem de rosbief uit de pan.
-
Bak nu de sjalotten met de knoflook en de rozemarijn 5 minuten al omscheppend in het bakvet.
-
Schenk de wijn erbij en breng alles aan de kook.
-
Leg het vlees in de pan en braad het, met de deksel schuin op de pan, op een laag vuur, in ongeveer 25 minuten bruin en van binnen ros.
-
Neem het vlees uit de pan en laat het afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten rusten.
-
Roer de tomatensap met peper en zout (naar smaak) door het braadvet en breng alles aan de kook.
-
Snijd de rosbief in plakken en serveer met de jus.
-