Gebraden lamsrib met meiknolletjes, sjalottencompote en lamsjus
Gebraden lamsrib met meiknolletjes, sjalottencompote en lamsjus
Ingrediƫnten
Instructies
-
Braad de lamsribstukken in hete olie rondom aan, bestrooi ze met peper en zout en braad het vlees in de oven rosé.
-
Laat het vlees daarna, gewikkeld in aluminiumfolie, even rusten.
-
Snijd de meiknolletjes in plakjes van ± 3 mm dikte, steek hier met een uitsteekrondje rondjes van 3 cm doorsnee uit en kook de plakjes in wat melk met de tijm beetgaar.
-
Pel de sjalotjes, snijd ze in kleine plakjes en kook die in wat melk met de kruidnagels en de knoflook gaar.
-
Laat de sjalottencompote op keukenpapier wat uitlekken en verdeel het over het midden van 4 ovenvaste borden.
-
Leg de meiknolplakjes hier dakpansgewijs op, bestrooi ze met wat kaas en laat de kaas in de oven snel gratineren.
-
Snijd de lamsribstukken in koteletjes en leg deze op de borden.
-
Schenk de hete lamsjus rond het gerecht.
-