Verwarm de oven voor op 175 graden;Tip: de vulling kan 1 dag van tevoren gemaakt worden.Kalkoen in ca. 2 uur op kamertemperatuur laten komen.;; Lekker met bloemkoolroosjes in kaassaus, cranberrycompote en gebakken aardappeltjes.;
Gevulde kalkoen
Ingrediƫnten
Instructies
-
Voorbereiding:
-
Appel schillen en in stukjes snijden.
-
Bosuitjes in dunne ringetjes snijden.
-
Pecannoten grof hakken.
-
Basilicum fijnhakken.
-
Vulling van saucijsjes in kom doen.
-
Appel, bosui, pecannoten en basilicum door saucijzenvlees mengen.
-
Zout en peper naar smaak toevoegen.
-
Buikholte van de kalkoen bestrooien met zout en peper en vullen met het vleesmengsel.
-
Opening dichtsteken met cocktailprikkers.
-
Kalkoen tot gebruik afgedekt in de koelkast leggen.
-
Bereiding:
-
2 stukken aluminiumfolie van ca. 50 cm. lang kruislings over elkaar in de braadslede leggen.
-
Currypasta door de boter roeren.
-
Kalkoen rondom en vooral ook in de kieren tussen poten royaal bestrijken met het botermengsel.
-
Kalkoen met borst naar boven in het midden van het aluminiumfolie leggen.
-
Kalkoen bedekken met plakjes spek.
-
Aluminiumfolie rond kalkoen losjes dichtvouwen, er moet ruimte tussen kalkoen en folie zijn.
-
Braadslede in de oven schuiven en kalkoen ca. 2,5 uur braden.
-
Aluminiumfolie open vouwen en plakjes spek wegnemen.
-
Oven op 200 graden zetten en kalkoen in nog ca. 20 30 minuten knapperig bruin braden
-