Witte bonenstamppot met knolselderij
Witte bonenstamppot met knolselderij
Ingrediƫnten
Instructies
-
Schil de knolselderij, was hem en snijd hem in stukken.
-
daarna in een pan met weinig water met zout in ± 15 minuten gaar koken.
-
intussen in een andere pan de doperwten ontdooien en gaar koken volgens de gebruiksaanwijzing.
-
de paprika's wassen en schoonmaken.
-
1 paprika in kleine blokjes snijden, de andere paprika in de lengte in dunne reepjes snijden.
-
in een zeef de knolselderij laten uitlekken.
-
in de keukenmachine of met een draaizeef de knolselderij, de helft van de doperwten en de helft van de witte bonen pureren.
-
in een braadpan de melk en boter verwarmen.
-
de groentepuree erdoor roeren.
-
al roerend door en door heet laten worden.
-
pittig op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
-
de rest van de witte bonen, doperwten en paprika stukjes erdoor roeren.
-
in nog ± 3 minuten op een laag vuur met het deksel op de pan laten doorwarmen.intussen (glazen) schaal voorverwarmen.
-
de stamppot in de schaal scheppen.
-
de bovenkant stervormig garneren met paprika reepjes.
-
lekker met stoofpeertjes.
-