Variaties:
Koolstamppot
Ingrediƫnten
Instructies
-
Maak de kool schoon en snijd hem in repen.
-
Pel de uien en snijd ze klein.
-
Snijd de gekozen worstsoort in blokjes.
-
Bak de blokjes salami of worst in een grote braadpan zachtjes uit en neem ze uit de pan zodra het vet eruit is gelopen.
-
Bak in dit achtergebleven vet de uien 1 minuut aan.
-
Voeg de aardappelen, de kool en de Provençaalse kruiden toe en bak deze al roerend op hoog vuur aan.
-
Voeg het bouillonpoeder en ± 2 dl water toe, breng alles, afgedekt, aan de kook en kook het gerecht in ± 20 minuten gaar.
-
Bak of grilleer intussen de verse worst bruin en gaar of wel de rookworst.
-
Stamp de aardappelen, de kool en de uien door elkaar.
-
Leg de verse worst of de in plakjes gesneden rookworst erop en warm de stamppot zo nodig nog even goed door.
-