Boerenkoolstamppot met rookworst
Boerenkoolstamppot met rookworst
Ingrediƫnten
Instructies
-
Doe 2 dl water, de boerenkool, de aardappelen en zout in een pan en laat het geheel, met het deksel op de pan, ± 20 minuten koken.
-
Neem de rookworst uit de verpakking en leg hem op de aardappelen.
-
Kook de boerenkool en de aardappelen in nog eens ± 10 minuten gaar.
-
Neem de rookworst uit de pan.
-
Giet de boerenkool en de aardappelen af en stamp ze met een stamper fijn.
-
Voeg al roerend de melk en de boter toe en roer er de azijn en de currysaus door.
-
Laat de stamppot op zacht vuur weer door en door heet worden en breng de stamppot op smaak met zout en peper.
-
Snijd de rookworst in gelijke stukken en leg die erop.
-
lekker met piccalilly of gemengd tafelzuur.
-