Verwarm de oven voor op 200 graden. Lekker met gebakken aardappelen en een salade.
Kabeljauwmoten met groenten en een kaaskorstje
Ingrediƫnten
Instructies
-
Kruis de velletjes van de tomaten in. Dompel ze enkele seconden in kokend water en trek de velletjes eraf.
-
Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en het vocht en snijd het vruchtvlees in stukjes.
-
Pel en snipper de ui en de knoflook.
-
Was en halveer de paprika, verwijder de zaadbol en snijd het vruchtvlees in stukjes.
-
Verhit 25 gram boter in een koekepan en fruit de ui, knoflook, paprika ca. 5 minuten.
-
Roer de wijn erdoor en laat die aan de kook komen.
-
Neem dan de pan van het vuur en roer de stukjes tomaat, 2 eetlepels peterselie, de oregano en zout en peper naar smaak door de groenten.
-
Bestrooi de moten vis met zout en peper.
-
vet een lage ovenschaal in met boter en leg de vis er in.
-
Verdeel het groentemengsel erover.
-
Verkruimel de beschuiten boven een kommetje en meng de kaas en de rest van de peterselie er door.
-
Strooi het kaasmengsel over de groenten.
-
Zet de schaal in het midden van de oven en laat de vis in ca. 30 minuten gaar worden.
-