Verwarm de oven voor op 180 graden. Lekker met een tomatensalade.
Franse lamsvleesschotel
Ingrediƫnten
Instructies
-
Pel en snipper de ui en de knoflook.
-
Schil en was de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.
-
Maak de wortel en de prei schoon. Snijd de wortel in kleine stukjes en de prei in smalle ringen.
-
Snij het vlees in stukken van ca. 3 cm.
-
Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees in ca. 4 minuten rondom bruin.
-
Bak de ui- en knoflooksnippers ca. 2 minuten mee.
-
Voeg naar smaak zout en peper toe en roer de bloem erdoor.
-
Schenk de wijn en de fond bij het vlees en breng de vloeistof aan de kook.
-
Roer de honing, het laurierblaadje, de stukjes aardappel en wortel aan de preiringen erdoor.
-
Doe alles in een ovenschaal, dek de schaal af met aluminiumfolie en laat het vlees in het midden van de oven in ca. 5 kwartier gaar worden.
-
Breng de vleesschotel zo nodig op smaak met zout en peper en roer de peterselie erdoor.
-