Ierse lamsstoofpot
Ierse lamsstoofpot
Ingrediƫnten
Instructies
-
Snijd het vlees in grove stukken en breng die met ruim koud water en zout aan de kook.
-
Giet het vlees af en spoel het af.
-
Snijd de uien in stukken en de wortel in grove reepjes.
-
Schil de koolraap dik, snijd hem in plakken en snijd die in grove reepjes.
-
Snijd de prei in stukken van 1/2 cm.
-
Bind de peterselie, de tijm en het laurierblaadje met rolladetouw samen (= bouquet garni).
-
Doe het vlees, het bot, de uien, de wortel, de koolraap, het bouquet garni, peper en 4 dl water in een pan en laat het vlees in 1 uur gaar sudderen.
-
Verwijder eventueel schuim met een schuimspaan.
-
Schil intussen de aardappelen en snijd ze in grove stukken.
-
Voeg de aardappelen aan vlees toe en kook ze in 20 minuten gaar.
-
Verwijder het bot en het bouquet garni en breng Op smaak met bouillonpoeder en enkele druppels worcestershiresaus.
-
Verwarm de stoofpot zachtjes.
-
Lekker met Iers Soda Bread of (volkoren)brood.
-