Hollandse hutspot

Laat het klapstuk in ± 11/2 uur in krap 1 liter water bijna gaar trekken.

  • Voeg er de in plakjes gesneden peen en uien aan toe (door de uien eerst licht aan te fruiten wordt de smaak wat pittiger) en de in vieren gesneden aardappelen.
  • Doe er naar smaak wat zout bij en laat alles 3 kwartier zachtjes stoven, tot het gaar is.
  • Roer de aardappelen en de groenten door elkaar en voeg royaal versgemalen peper toe.
  • Snijd het vlees in plakken en leg die op de hutspot.

    Hollandse hutspot

    Niveau: Gemiddeld

    Ingrediƫnten

    Instructies

    1. 750 gr winterwortel
    2. 250 gr uien
    3. 1 kg aardappelen
    4. zout, peper

    Notes

    Laat het klapstuk in ± 11/2 uur in krap 1 liter water bijna gaar trekken.
  • Voeg er de in plakjes gesneden peen en uien aan toe (door de uien eerst licht aan te fruiten wordt de smaak wat pittiger) en de in vieren gesneden aardappelen.
  • Doe er naar smaak wat zout bij en laat alles 3 kwartier zachtjes stoven, tot het gaar is.
  • Roer de aardappelen en de groenten door elkaar en voeg royaal versgemalen peper toe.
  • Snijd het vlees in plakken en leg die op de hutspot.
  • Keywords: winter, stamppot, stamp, pot, koud, astrid veltman
    [instagram-feed]