Hete bliksem met chorizo en paprika
Hete bliksem met chorizo en paprika
Ingrediƫnten
Instructies
-
Schil de appels en snijd ze in stukjes.
-
Breng de aardappelen met de appels en de tijm in een pan met weinig water en zout aan de kook en kook ze in 15 minuten zachtjes gaar.
-
Laat zo veel mogelijk vocht verdampen, maar pas op voor aanbranden.
-
Pel en snipper de ui.
-
Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes.
-
Snijd de chorizo in blokjes en bak die in een koekenpan zachtjes uit.
-
Schep de paprika en de ui erdoor en bak ze ± 3 minuten zachtjes mee.
-
Stamp de aardappelen grof en roer het geheel tot een smeuïge stamppot.
-
Roer er de olijfolie en eventueel ook een scheutje melk door en breng de hete bliksem op smaak met zout en peper.
-
Schep de hete bliksem op 4 warme borden en verdeel er het chorizomengsel erover.
-