Lamsschotel met witte bonen gestoofd in Franse wijn
Lamsschotel met witte bonen gestoofd in Franse wijn
Ingrediƫnten
Instructies
-
Pel de knoflook en snijd ze in plakjes.
-
Maak de bleekselderij en de wortel schoon, was ze en snijd ze in blokjes.
-
Snijd het vlees in grove stukken en bestrooi met zout en peper.
-
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend in ± 5 minuten rondom bruin.
-
Bak de ui en de knoflook ± 2 minuten zachtjes mee.
-
Voeg de bleekselderij en de wortel toe en bak ze al omscheppend ± 1 minuut
-
mee.
-
Ris de rozemarijnnaaldjes en de tijmblaadjes boven ee kopje van de takjes.
-
Voeg de wijn, het bouillonpoeder, de rozemarijn en de tijm aan vlees toe en stoof het vlees afgedekt in ± 1 uur gaar.
-
Spoel de bonen in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
-
Roer de bonen door het vlees en warm het geheel nog ± 10 minuten zachtjes
-
door.
-
Breng op smaak met zout en peper en serveer met stokbrood.
-