Mediterrane boerenkoolstamppot
Mediterrane boerenkoolstamppot
Ingrediƫnten
Instructies
-
Snipper de ui en de knoflook.
-
Was de boerenkool.
-
Snijd de salami in dobbelsteentjes.
-
Snijd het mozzarellakaasje in plakken.
-
Snijd de olijven in vieren.
-
Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
-
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 5 minuten.
-
Voeg de boerenkool toe en bak die al omscheppend 5 minuten mee.
-
Schenk ± 11/2 dl heet water in de pan en voeg naar smaak zout toe.
-
Kook de boerenkool op laag vuur in ± 20 minuten gaar.
-
Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk en de boerenkool fijn.
-
Schep de salami erdoor en doe de stamppot over in een ovenschaal.
-
Verdeel er de plakjes mozzarella, de olijven en de pijnboompitten over en laat de kaas onder de hete grill in ± 5 minuten smelten en de pijnboompitten lichtbruin kleuren.
-