Verwarm de oven voor op 200 graden.
Ovenschotel met spinazie, aardappel en gehakt
Ingrediƫnten
Instructies
-
Laat de spinazie in ongeveer 4 uur ontdooien.
-
Vet een ovenschaal in.
-
Snipper de ui.
-
Bak de ui samen met het spek en het gehakt.
-
Snij de aardappels in schijfjes en kook de aardappels kort voor (ca. 10 minuten)
-
Laat de aardappels afkoelen.
-
Voeg de spinazie bij het gehaktmengsel en verwarm deze even kort mee.
-
Pers de knoflook erboven uit en voeg de tijm er bij.
-
Klop in een kom ei, room, peper en zout los.
-
Vul de ovenschotel met de helft van de aardappels.
-
Doe dan het mengsel van gehakt en spinazie er op en vervolgens weer de rest van de aardappels.
-
Giet tot slot het roommengsel er over heen.
-
Leg er nog een paar klontjes boter op en laat het in ongeveer 40 minuten gaar worden in de oven.
-